18 juli 2017

Trondheim: een stad met een geschiedenis

Wat een mooi stukje Trondheim is dit! Huizen op palen. Ik knip en plak:

Trondheim heeft vele namen. Het wordt beschouwd als de stad van de studenten, de technologie, de cultuur, de fietsers en de culinaire kunst. De 30.000 studenten (waarvan velen aan de Noorse Universiteit van Wetenschap en Technologie studeren) hebben hun stempel op de stad gedrukt en dragen bij aan de hoge mate van innovatie en het bruisende culturele leven.
Dit geldt ook voor de vele festivals die plaatsvinden in Trondheim. De genres omvatten jazz, blues, kamermuziek, wereldmuziek, rock en pop. De bekendste is het St. Olav Festival, de grootste kerk van Noorwegen en een cultureel festival.
Het gezellige centrum van Trondheim is ideaal voor fietsers. Uitstekende fietspaden in en rondom de stad zorgen ervoor dat je snel overal kunt zijn. ’s Werelds eerste fietslift is gelegen in de idyllische oude stadje Bakklandet, wat bijzonder populair is bij bewoners en toeristen.
Een korte fietstocht van het centrum vind je het recreatiegebied Bymarka, dat uiterst geschikt is voor een dagje vissen of voor een heerlijke wandeling.
Bovendien kan Trondheim met recht een culinaire stad worden genoemd. Hier vind je de jaarlijkse voedsel en bier festivals, een voedselhal, de populaire boerenmarkt van Noorwegen, lokale brouwerijen en vele uitstekende restaurants die gespecialiseerd zijn in de regionale keuken.
Trondheim, voorheen Nidaros, was van 1030 tot 1217 de hoofdstad van Noorwegen. De stad speelde een belangrijke rol in de Noorse geschiedenis, en de kathedraal van Nidaros is al bijna 1000 jaar een populair bedevaartsoord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten