17 december 2023

Kerstconcert in nieuwe woonplaats

Vanuit ons nieuwe appartement in Wouw is het maar een paar minuten lopen naar de Lambertuskerk, waar vandaag een kerstconcert plaatsvond. Het - aangevulde - Lambertuskoor, dirigent Meike Warmoeskerken, tenor Carel Jan Reuver en organist Janno den Engelsman zorgden voor een mooie muzikale middag in een al even mooie kerk. Die, vernam ik vandaag, in 2025 verder wordt gerenoveerd (het middenschip). 

Met een late middagzon en de muziek van Mendelssohn, Händel, Holst en anderen werd het een heerlijke middag. Gelukkig was het niet te koud in de kerk. Een aangename verrassing voor mij was de klank van het koororgel, dat tot enkele maanden geleden nog in In den Wouwdfluit stond. Loes Walraven besloot, na het overlijden van haar echtgenoot Jan, het orgel aan de kerk te schenken. En daar komt het nu prachtig tot z'n recht. 

Maar natuurlijk was er meer ruimte voor het nog immer prachtig klinkende Verschuren orgel uit 1964. Ontworpen naar voorbeelden uit de 17e en 18e eeuw. Een foto die ik er eerder van maakte siert nog altijd de folder van het orgelfonds. 

Na het concert: bloemen en blije gezichten, ook bij dirigent Meike Warmoeskerken.


Terug in het appartement zagen we vanaf het balkon de lucht rood kleuren. Met de molen als onmisbaar baken in het landschap.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten