14 december 2023

Het is een feestweek [3 en slot]

Om tien uur vanmorgen meldden wij ons bij Staatsbosbeheer in Leersum. Boswachter Jelle was er ook, evenals vrienden uit Roosendaal, Leidschendam en familie uit Gorinchem. Met z'n achten gingen we na de koffie van Jelle wandelen op het Leersumse Veld, een prachtplek waar Jelle veel over wist te vertellen. Wolven, een storm, zandhagedissen, uilenkasten, de boktor: er kwam veel voorbij.

Het Leersumse Veld is een erg afwisselend gebied. Bos, heide, plassen, het is er allemaal. "Alles wat je op de hele Utrechtse Heuvelrug tegen kan komen vind je hier op een beperkt oppervlak." De plassen staan soms droog, maar op dit moment zat er aardig wat water in. "Als het nu gaat vriezen heb je hier het mooiste ijs van Nederland." Om daar aan toe te voegen 'dat schaatsers vreselijke lui zijn die hun auto's dan overal parkeren waar het niet mag'. 
Ik ga zeker nog wel eens terug naar deze plek. Camping Het Leersumse Veld (SVR) ligt precies aan de andere kant van de weg waar wij vandaag begonnen. Dus dat komt wel goed!

Na de wandeling - arme Ben: hij kreeg een nieuwe knie en vorderde dus iets minder snel - reden we een klein stukje verder naar een perfecte lunchlocatie.  Daar werd het zó gezellig dat ik onze volgende afspraak bijna vergat - dat wil zeggen, het tijdstip. Gelukkig wachtten Adrie en echtgenote even op ons... Wij mochten vertrekken - de zes gasten rekenden voor ons af. Ook dat had onze organiserende zoon zo geregeld. 
Als we over vijftig jaar honderd jaar getrouwd zijn doen we het weer zo!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten