18 februari 2019

Sneeuwschoenwandelen: wat is dat toch leuk!

Prachtige omstandigheden voor het sneeuwschoenlopen
Op deze zonovergoten dag zijn we gaan sneeuwschoenwandelen in het Brandner Tal (Vorarlberg, Oostenrijk).

Wat mij betreft de leukste winteractiviteit die er is.
Gids Peter nam ons mee voor een lichte toer, met een afsluitend terrasbezoek. Dat zijn tripjes waarvoor je mij wakker kunt maken (bij wijze van spreken dan, want na zo'n dag val je als een blok in slaap).
Natuurlijk, met wat 'brandstof' loop je beter
De 'cheffin' van de Rufana Alp - prachtige hut - is getrouwd met de burgemeester van Bürserberg. Of andersom. Zo gaat dat hier. De familie Plaickner maakt een zeer tevreden indruk. En dat verbaast me niks.

Sporen
Gids Peter is ook van de 'reddingsbrigade', al heet dat hier natuurlijk niet zo. Fanatiek bergbeklimmer ook. En graag met mensen onderweg om ze het een en ander over de bergen bij te brengen. Hoe je de windrichting kan zien, de sporen van haas, ree en vos kan herkennen.


Wat een bijzondere ogen hebben deze honden toch...

Onderweg bezochten we ook een hut vol husky's, waarmee sledetochten gemaakt kunnen worden. Helaas al de hele week volgeboekt, want anders hadden we dat zeker gedaan.


Temperatuurverschil
Wat erg opmerkelijk is is het temperatuurverschil met en zonder zon. Werkelijk binnen een minuut nadat de zon is verdwenen daalt de temperatuur dramatisch. Het ene moment loop je in een T-shirt, even later betreur je het dat je geen handschoenen bij je hebt. Het ene moment is de bovenste laag van de sneeuw papperig, een fractie later is deze weer keihard. Heel bijzonder.


De hut Rufana Alp. Erg sfeervol. Leeg, want iedereen zit buiten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten