18 februari 2019

Het gemak van een kampeerauto

Heerlijk toch, zo'n plekje voor één of twee nachten?
Decennia lang reizen wij al rond met een caravan. Caravelair, Kip, Chateau. Vaak vervangen deden wij niet: waarom iets wegdoen als het nog goed is? Vóór de caravan waren er nog de tentjes (brommer, motorfiets) en de vouwwagen. Noem het gerust een kampeercarrière.
Wij gaan nu - neem ik aan - de laatste fase in: de kampeerauto. En we verheugen ons op de mogelijkheden die dit ons weer biedt. Ergens arriveren, parkeren, motor uit en klaar. Eventueel nog even de luifel uitdraaien, stoeltjes naar buiten en de kaart pakken om te zien waar de reis morgen naar toe gaat. Of overmorgen: eerst dat dorpje hier verkennen.

"Helemaal fout, zo'n camper", bezweert een Oostenrijkse campinghouder mij. "Dan ben je helemaal niet meer mobiel." Ik begrijp wat hij bedoelt, maar hij heeft het mis. Want boodschappen deden we al onderweg en rond de plek waar we staan kunnen we lopen en fietsen.
We moeten nog enkele maanden wachten voordat onze kampeerauto uit de fabriek rolt. Maar zodra dat het geval is zijn we vertrokken....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten