19 januari 2024

Uit het programma van de PVV [9]

In een serie wekelijkse blogberichtjes (vrijdagavond 21:30 uur) doe ik uit de doeken waar de PVV - de grootste politieke partij in de Tweede Kamer, onze volksvertegenwoordiging - voor staat. Althans, wat er in hun partijprogramma staat waarmee ze de verkiezingen van 2023 in zijn gegaan. Tegen het humaan behandelen van mensen die vluchten voor oorlog en geweld, tegen milieumaatregelen, tegen vrijheid van onderwijs, voor Rusland en tegen hulp aan Oekraïne, voor discriminatie en dus ook: programmapunten die indruisen tegen onze grondwet. Waarvan de eerste regels al in 1798 werden vastgelegd.


Vet gedrukt: de letterlijke tekst uit het PVV verkiezingsprogramma.

---

De financiering van de NPO wordt geheel beëindigd.

Argumenten voor het behoud van financiering:
  • Pluralisme: Het behoud van publieke omroepen kan bijdragen aan mediapluralisme en diversiteit van meningen. Ze bieden verschillende perspectieven en geven minderheden en stem aan ondervertegenwoordigde groepen.
  • Onafhankelijkheid: Publieke omroepen kunnen een zekere onafhankelijkheid waarborgen, omdat ze niet volledig afhankelijk zijn van commerciële belangen. Dit kan belangrijk zijn om objectieve en kritische berichtgeving te behouden.
  • Kwaliteit: De financiering van de NPO kan zorgen voor programma's van hoge kwaliteit die anders wellicht niet gemaakt zouden worden. Dit kan bijdragen aan een rijk en divers medi landschap.
Kortom: radio luisteren en tv kijken met louter door commercie gestuurde programma's... ach, moet ik dat uitleggen? Wel eens een film gekeken op een commerciële zender?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten