17 oktober 2023

Bomvrij poepen - dat kon toen

Vandaag gefietst en gewandeld bij Fort Everdingen en langs de Lekdijk. Geweldig wat je dan allemaal tegen kan komen. Hier een blik vanaf de dijk langs de Lek op de spoorbrug over de rivier bij Culemborg.


Monument dat het begin markeert van de dijkverzwaring na de problemen in 1995. 'De dijk op de schop' heette het project. Naast de dijkverzwaring kreeg de rivier ook meer ruimte. 


Heel veel vogels zitten hier. Meeuwen, aalscholvers, ganzen, fazanten, lepelaars, kleine en grote zilverreigers, blauwe reigers, kieviten, ooievaars... 

Dit laantje staat dwars op de dijk. Straks met de bomen in herfstkleur zal het nog mooier zijn.

De bouwwerken langs de Diefdijk nu eens 'op gelijke hoogte' bekeken. Normaal zie je ze alleen van bovenaf de dijk.

Vandaag zijn we over de beersluis gelopen. Bij Fort Everdingen waren ze met een drone beelden aan het maken.

Telefoonfoto Pixel 7


Een rondje Fort Everdingen. Ooit ben ik ook binnen geweest - het was vandaag tamelijk verlaten, op een caravan en twee campers op het kampeerterrein na.

Telefoonfoto Pixel 7


Telefoonfoto Pixel 7Caatje aan de Lek, een horecagelegenheid in de vorm van... nee, ik zag het eerst ook niet. Maar denk er een loop bij en je hebt een oude Duitse tank.


Soldatenverblijven. Een man of twaalf, denkt men nu te weten.Telefoonfoto Pixel 7
Veel comfort was er niet voor de soldaten. Nou ja, ze konden bomvrij poepen, grapte de eigenaar van Caatje aan de Lek die dit ons liet zien. Het wordt niet gebruikt, maar het werkt - na enige modernisering - wel. Al zit je wel met je knieƫn tegen de stalen deur als die dicht gaat.Telefoonfoto Pixel 7
Fraaie boerderij 't Spoel, geflankeerd door struiken in herfstkleuren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten