07 april 2018

Het is voorjaar: ook in de sloot

Canon EOS 6D | EF70-200mm f/4L IS USM | 1.4x | 1/60s bij f/5.6 | ISO100
Overal barst het voorjaar nu los. De bosanemoontjes bloeien, bomen en struiken lopen uit en in de sloot laten de kikkers van zich horen. En van het voortplanten genieten ze lang, zo te zien...
Deze foto maakte ik 6 april jl. op het Landgoed Wolfslaar in Breda, waar ik met een groepje fotocursisten rondliep. Een voorbijganger wees ons op dit aandoenlijke sloottafereel. We konden niet heel dichtbij komen, maar met de 70-200 met 1.4 extender lukte het toch redelijk.


Naast wat we zagen hoorden we de grote bonte specht en de groene specht, heel veel meesjes, de heggenmus, een enkele buizerd en veel duiven.
Zó fotografeer je bosanemoontjes.

In het gebied is genoeg te zien. Er zijn waterpartijen: altijd een dankbaar onderwerp. En natuurlijk heel veel voorjaarsbloemetjes. Collega Judith Borremans uit Dordrecht, die we toevallig tegenkwamen, wierp zich ter voorbereiding op haar workshop van de dag hierna op de bosanemoontjes.

Minpuntje: er is geen horeca meer hier. Jammer, want we hadden lekker buiten op het terras kunnen zitten. Maar er wordt aan gewerkt, zagen we wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten