15 december 2017

Breda - thematisch fotograferen (CRE456)


Zaterdag 21 april 2018

Opdracht

Ik daag jullie uit een serie te produceren. Wat een serie foto's is? Daar zijn boeken vol over geschreven, maar hier alvast een begin. Laten we zeggen: minimaal drie, maximaal zeven foto's. Onderwerp: geheel vrij.
Inleveren: 1 juli 2018. ---

Zaterdag 16 juni 2018
We 'doen' een dagje (!) Tiengemeten. Camera mee, partners en vrienden mee, ook als ze niet fotograferen. Want het eiland is sowieso een belevenis.
Tiengemeten is een 'natuureiland', eigendom van Natuurmonumenten. En het is echt een eiland: we nemen om 10u de veerboot vanaf Nieuwendijk (bij Zuid-Beijerland, zie kaartje.

Globaal programma
09.45u Verzamelen bij de pont - kaartje kopen (leden Natuurmonumenten krijgen korting op vertoon van lidmaatschapspas). Kosten (onder voorbehoud) € 6,- retour.

10:00 uur Vertrek veerpont
10:15 uur Aankomst op Tiengemeten - wandelen
13:00 uur Lunch in De Herberg (€ 14,-: broodjes, koffie/thee/melk e.d.)
Na de lunch wandelen we via een andere route weer terug naar de veerboot van 16:10 uur. (Of 17:10u.) 

Vereist: goede wandelschoenen (deel terugweg is onverhard - en kan drassig zijn), eventueel regenjas/poncho. Regenbescherming voor camera. Bij warm weer: drinken voor onderweg (na de pont is er tot de herberg niets). Zonnebrand. Pet. 

Aanmelden verplicht. Dit houdt verband met de lunch. Alles moet namelijk worden aangevoerd op het eiland.
Op de dag zelf geef ik nog wat opdrachten mee. Denken jullie ook nog aan de series?

Tiengemeten [februari 2018]
---
Zaterdag 12 mei 2018

Programma (globaal)

Dit weekend (11-12-13 mei)  hangen er in het Nederlands Fotomuseum uitsluitend series. Van vrijetijdsfotografen. Zo'n veertig series, ongeveer 250 foto's. De top van de Nederlandse vrijetijdsfotografie! (Of: amateurfotografie, maar dat klinkt toch anders.) Ik interviewde de curator van de tentoonstelling, die uit 18.000 foto's uiteindelijk deze koos. Dat interview staat in de komende Focus (fototijdschrift) - ongetwijfeld met enkele voorbeelden van series.

Al 'mijn' huidige en oud-cursisten zijn wat mij betreft welkom. Maar hete is wel handig je even aan te melden: verschillende mensen deden dit al. Let wel: dit is géén reguliere cursusdag, maar gewoon een extraatje. Omdat het zo leuk is. De tentoonstelling èn fotograferen in Rotterdam. Neem gerust vriend/partner/buur m/v mee - maar laat het even weten (mail). Alle kosten zijn voor eigen rekening. 

10.00 uur Verzamelen op parkeerplaats net voorbij het museum (en vóór hotel New York)
Koffie in hotel New York (camera mee!)
11:00 uur Fotomuseum (Museum Jaarkaart mee)
13:00 uur Watertaxi naar de overkant
Lunch langs het water (of binnen bij minder weer)
Mogelijkheden daarna: Oude Haven, Scheepvaartmuseum (gratis buitendeel), Markthal, Piet Blom paalwoningen.

Wie 12 mei meegaat hoor ik graag. Er kunnen vanaf Roosendaal vier mensen met mij meerijden - en als er vier zijn die zich verzamelen op één plek wil ik ook wel via Breda rijden.
Museum Jaarkaart is normaal geldig in het Fotomuseum, soms iets bijbetalen bij bijzondere tentoonstellingen.
---
De bijeenkomst op zaterdag 21 april stond onveranderd in het teken van de Pannenhoef / natuur.
Met z'n vieren - slechts - liepen van 10 tot 12:30u het rondje Patersven. Het is er mooi, groen, stil, vogels... maar fotografisch viel het (mij alleen?) misschien toch wel iets tegen. We maakte een foto van een 'Sitpack' (Deense uitvinding) voor een website. En wie weet meer.
---
Geen opmerkingen:

Een reactie posten