20 februari 2017

Fujifilm introduceert X-T20

Fujifilm introduceert haar nieuwste systeemcamera met verwisselbare objectieven: de Fujifilm X-T20. Een camera die geschikt is voor creatieve en enthousiaste fotografen en filmmakers. De camera combineert de krachtige prestaties van het vlaggenschipmodel (de Fujifilm X-T2) met het gemak van een compacte behuizing.

De Fujifilm X-T20 is uitgerust met de 24.3 Megapixel APS-C X-TransTM CMOSIII*1 sensor, inclusief de X-Processor Pro beeldprocessor voor een nauwkeurige kleurenproductie. Tegelijkertijd krijgt de Fujifilm X-T20 de beschikking over een aanzienlijk verbeterd autofocus-algoritme, vergeleken met zijn voorganger. Hierdoor worden het autofocussysteem en de opstarttijd flink verbeterd. Het vernieuwde autofocussysteem stelt gebruikers in staat om bewegende onderwerpen uitstekend te kunnen volgen en heeft bovendien meer mogelijkheden gekregen door de vijf voor-ingestelde AF-C Custom opties. Hierdoor kan het autofocussysteem nog beter bewegende onderwerpen volgen. Er hoeft dus nooit meer een moment gemist te worden.

Het kantelbare LCD scherm van de Fujifilm X-T20 is aanraakgevoelig waardoor het nog eenvoudiger wordt om onder verschillende hoeken een onderwerp met deze camera te fotograferen of filmen. Verder beschikt de camera over de mogelijkheid tot het opnemen van video’s in 4K beeldkwaliteit, waarbij ook gebruik kan worden gemaakt van de verschillende filmsimulaties die de FUJIFILM X-Serie camera’s zo aantrekkelijk maakt.

De ingebouwde elektronische zoeker is net als bij een traditionele spiegelreflex camera in het midden geplaatst. De behuizing van de Fujifilm X-T20 biedt bovendien plaats aan diverse knoppen boven en achterop de camera waardoor deze heel eenvoudig is te bedienen. De camera is, met zijn retro look, bijzonder geschikt voor die fotografen die graag wat meer uit hun camera willen halen en daarmee een uitstekend alternatief voor een digitale spiegelreflex camera uit de middenklasse.

FUJIFILM X-T20
Adviesprijs: 899,- EUR
Beschikbaar: medio februari 2017

FUJIFILM X-T20 + FUJINON XF18-55mm
Adviesprijs: 1.199,- EUR
Beschikbaar: medio februari 2017

Geen opmerkingen:

Een reactie posten