22 juli 2024

Telefoonfoto's steeds beter

Als we vrienden en kennissen in ons dorp Wouw ontvangen laten we ze ook graag iets van het mooie West-Brabant zien. Zoals hier, bij de Mozesbrug. Vanaf de Pompejus toren heb je een mooi uitzicht op de Mozesbrug. (Zie hieronder)

Alle foto's: Pixel 7 telefoon.

De foto's van de telefoon zijn voor beeldschermgebruik ronduit goed. Voor drukwerk gebruik ik nog steeds liever een echte camera.

De Mozesbrug - lopen door het water - bevindt zich op de locatie van Fort de Roovere in Halsteren. Het water lijkt te wijken voor de wandelaars die er doorheen gaan.

In Zundert bezochten we dit weekend het geboortehuis van Vincent van Gogh, waarin nu een - zeer bescheiden - museum is gevestigd met een al even bescheiden museumwinkel.


Aan de rand van het centrum van Nuenen staat het karakteristieke Van Gogh kerkje, een eenvoudig zaalkerkje in neoclassicistische stijl. Het ligt in een schilderachtige omgeving, met op de achtergrond het groen van Park Houtrijk, een oude villatuin. Klein en intiem, maar ruim genoeg voor tachtig personen. Niet voor niets is het Van Goghkerkje een gewilde locatie voor huwelijken, herdenkingsdiensten, jubileumvieringen, doopdiensten, concerten, uitvoeringen, exposities en tal van andere activiteiten.
Van april t/m oktober iedere tweede woensdag en laatste zondag van de maand geopend van 13.30 tot 17.00 uur

Een andere plek die we graag (..) laten zien is het oorlogsgraf bij Bergen op Zoom. Er zijn twee plekken: een voor Engelse en een voor Canadese slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. 
Het grootste gedeelte van de (overwegend Britse) gesneuvelden die hier begraven liggen, zijn omgekomen tijdens de gevechten rondom de Schelde eind 1944 en bij de bevrijding van het zuidwesten van Nederland. De begraafplaats telt 1284 graven en herdachte slachtoffers, waarvan 1189 geïdentificeerde. De Canadese oorlogsbegraafplaats ernaast bevat de graven van 1118 gesneuvelde militairen (waarvan 1087 geïdentificeerde). De meerderheid van de gesneuvelden zijn Canadezen, namelijk 968.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten