05 januari 2024

Uit het programma van de PVV [7]

In een serie wekelijkse blogberichtjes (vrijdagavond 21:30 uur) doe ik uit de doeken waar de PVV - de grootste politieke partij in de Tweede Kamer, onze volksvertegenwoordiging - voor staat. Althans, wat er in hun partijprogramma staat waarmee ze de verkiezingen van 2023 in zijn gegaan. Tegen het humaan behandelen van mensen die vluchten voor oorlog en geweld, tegen milieumaatregelen, tegen vrijheid van onderwijs, voor Rusland en tegen hulp aan Oekraïne, voor discriminatie en dus ook: programmapunten die indruisen tegen onze grondwet. Waarvan de eerste regels al in 1798 werden vastgelegd.


Vet gedrukt: de letterlijke tekst uit het PVV verkiezingsprogramma.

---

De Klimaatwet, het Klimaatakkoord en alle andere klimaatmaatregelen gaan direct door de shredder. Geen miljardenverspilling aan zinloze klimaathobby’s, maar meer geld voor onze mensen. Geen windturbines, geen zonneparken.


Leg deze vraag voor aan honderd deskundigen en zeker 99 zullen er zeggen: Ja, klimaatmaatregelen in Nederland zijn zeker nodig. Nederland staat voor grote uitdagingen met betrekking tot klimaatverandering en de gevolgen daarvan, zoals stijgende zeespiegel, toenemende frequentie van extreme weersomstandigheden en veranderingen in de agrarische sector. Het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen is van essentieel belang om de opwarming van de aarde tegen te gaan en de impact van klimaatverandering te beperken. Bovendien heeft Nederland internationale verplichtingen om de doelstellingen van het Akkoord van Parijs te halen. Klimaatmaatregelen zijn daarom nodig om de toekomstige leefbaarheid en duurzaamheid van Nederland te waarborgen.

Je kunt natuurlijk zeggen dat die ene deskundige die iets anders beweert het bij het rechte eind heeft. Maar hoe groot denk je dat de kans is dat de andere 99 deskundigen er allemaal naast zitten?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten