24 november 2023

Uit het programma van de PVV [1]

In een serie wekelijkse blogberichtjes (vrijdagavond 21:30 uur) doe ik uit de doeken waar de PVV - de grootste politieke partij in de Tweede Kamer, onze volksvertegenwoordiging - voor staat. Althans, wat er in hun partijprogramma staat waarmee ze de verkiezingen van 2023 in zijn gegaan. Tegen het humaan behandelen van mensen die vluchten voor oorlog en geweld, tegen milieumaatregelen, tegen vrijheid van onderwijs, voor Rusland en tegen hulp aan Oekraïne, voor discriminatie en dus ook: programmapunten die indruisen tegen onze grondwet. Waarvan de eerste regels al in 1798 werden vastgelegd.


Vet gedrukt: de letterlijke tekst uit het PVV verkiezingsprogramma.

---

Asielzoekers doen zich op luxe cruiseschepen tegoed aan gratis heerlijke buffetten, terwijl Nederlandse gezinnen moeten bezuinigen op boodschappen.


Dit wekt de indruk dat alle asielzoekers in ons land op een permanente, luxe vakantie zijn en zich onderuit gezakt vol laten lopen met wijn en kaviaar. Een beeld dat er bij goedgelovigen ingaat als koek. Niets is minder waar uiteraard. De opvangcentra zijn alles behalve luxe vakantieparken.
En die cruiseschepen dan? Ja, 2% van de asielzoekers zit gedurende een half jaar op een cruiseschip. In een kleine hut, waarin je op het tweede bed je bagage kwijt kunt. En ja, we geven die mensen te eten.

Het is mogelijk dat individuele gevallen van asielzoekers die op luxe cruiseschepen verblijven en gratis maaltijden consumeren in Nederland zouden kunnen plaatsvinden. Echter, zou het onjuist zijn om dit te generaliseren naar de hele groep asielzoekers en te concluderen dat Nederlandse gezinnen moeten bezuinigen op boodschappen.
Asielzoekers in Nederland verblijven over het algemeen in asielzoekerscentra of andere opvanglocaties, die basisvoorzieningen bieden en hun verblijf beperken tot de duur van de asielprocedure. Hun opvang wordt gefinancierd door de Nederlandse overheid en is gericht op het verstrekken van basisbehoeften zoals voedsel, onderdak en medische zorg.

Het is belangrijk om factoren als media-overdrijving, stereotypen en misvattingen te vermijden bij het vormen van een beeld van de Nederlandse samenleving. Nederlandse gezinnen hebben mogelijk verschillende economische omstandigheden, waarbij sommige gezinnen mogelijk moeten bezuinigen op boodschappen. Echter, het is onjuist om deze situaties direct te vergelijken met het beeld van asielzoekers die zich op luxe cruiseschepen tegoed doen aan gratis buffetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten