29 november 2023

Meer, meer, meer?

Welvaart is mooi, fijn, goed. Zeker als iedereen daar van kan profiteren. Wat in Nederland alles behalve het geval is: na dertien jaar een VVD-premier zien we dat slechts een beperkte groep mensen van de rijkdom kan genieten en dat de verschillen tussen rijk en arm in Nederland eerder groter dan kleiner zijn geworden.

Een gevoel van 'te veel' overvalt mij als ik Hoog Catharijne in loop. Te veel, te duur - dit is zichtbaar niet voor iedereen weggelegd. Kapitalisme op z'n lelijkst. Groeien, meer, groter, nog meer. Zo moet het volgens mij niet, willen we deze bol leefbaar houden.


De Winkel van Sinkel is een begrip voor een winkel waar van alles te koop is. De basis hiervoor is in Utrecht gelegd. De Winkel van Sinkel in Utrecht is van oorsprong een winkel, gebouwd tussen 1837 en 1839 en gevestigd op Oudegracht 158. Het bedrijf Winkel van Sinkel begon als een stoffenzaak in Amsterdam, waaruit na uitbreiding het eerste warenhuis ontstond. Het latere winkelgebouw in de stad Utrecht zou echter de naam echt vestigen. Deze winkel was namelijk nog een stuk uitgebreider en breder in assortiment dan de oorspronkelijke winkel in Amsterdam. [bron: Wikipedia]




Geen opmerkingen:

Een reactie posten