24 november 2020

Terug in de tijd: Het Tweede Huis

Een aantal jaren verzorgde ik voor het tijdschrift Het Tweede Huis van Uitgeverij Interdijk de (eind)redactie. Aan deze samenwerking kwam een einde toen uitgever Piet van Dijk het niet toestond dat ik - freelancer - ook voor andere opdrachtgevers in deze branche teksten/foto's ging leveren. 'Maar ik ben freelancer...' Helaas, dat kon ik hem niet aan zijn verstand peuteren. 'Dan moet je me in dienst nemen', heb ik ook wel eens gezegd. Niet dat ik dat wilde, maar meer als uitleg. 


Ik hechtte eraan het hem wel te vertellen als ik door opdrachtgevers in dezelfde branche werd benaderd voor teksten en/of fotografie. Andere freelance-collega's zeiden niets maar deden het gewoon. Misschien had ik dat ook wel moeten doen, heb ik wel eens gedacht.

Als redacteur van Het Tweede Huis werd ik regelmatig benaderd door de redactie van Elsevier. Met vragen over de ontwikkelingen in de tweede-huizenmarkt. Naar eer en geweten beantwoordde ik deze. Nee, mijn antwoorden waren niet gebaseerd op intensief speurwerk. Maar niemand die daar om maalde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten