15 september 2020

Prinsjesdag op papier

Derde dinsdag in september: Pinsjesdag. Maar anders dan ooit en natuurlijk besteden de landelijke kranten daar veel aandacht aan. Het is wel leuk om eens te vergelijken hoe Trouw en Volkskrant dat doen. 
De voorpagina van Trouw bevat één grote, staande foto van de plek waar vandaag de Troonrede wordt uitgesproken. Drie kaders bovenin met onderwerpen die verderop in de krant aan de orde komen. Helder, duidelijk. Al hadden die kaders van mij vandaag oranje mogen zijn. Vijf kolommen: twee gevuld met tekst uit één verhaal, drie kolommen gevuld met foto.
Hieronder: de Volkskrant. 


De voorpagina van de Volkskrant is veel 'rommeliger': één grote foto gemaakt op diezelfde pagina, de vaste rubriek 150 (woorden) onderaan en nog enkele illustratie-elementen. Plus een stukje tekst over twee kolommen en aankondigingen over 1,5 kolom. Stukken onrustiger dus. 

En dan hebben we nog de twee foto's, beide gemaakt op de plek waar de koning straks zijn Troonrede voorleest. Trouw kiest voor een staande foto, die laat zien hoe de stoelen staan (1,5 meter), maar ook iets van de omgeving toont. Verlichting, raam - duidelijk een kerkelijke omgeving. Zonlicht schijnt schuin door de ruimte.
De Volkskrant kiest voor een liggende opname, met alle aandacht voor alleen de afstand tussen de stoelen. De opname kan overal zijn gemaakt: misschien wel in een sporthal.

Conclusie
Kortom: wat mij betreft is Trouw in alle opzichten de mooier vormgegeven krant met ook - in elk geval vandaag - een betere fotokeuze. 

2 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo, ik ben Theresa Williams. Na jaren in relatie te zijn geweest met Anderson, maakte hij het uit met mij, ik deed al het mogelijke om hem terug te halen, maar alles was tevergeefs, ik wilde hem zo graag terug vanwege de liefde die ik voor hem heb, Ik smeekte hem alles, ik deed beloftes, maar hij weigerde. Ik legde mijn probleem uit aan mijn vriendin en zij stelde voor om liever contact op te nemen met een spreukgieter die me zou kunnen helpen een spreuk uit te spreken om hem terug te halen, maar ik ben het type dat nooit in spreuk geloofde, ik had geen andere keus dan het te proberen, ik mailde de spreukgever, en hij vertelde me dat er geen probleem was dat alles binnen drie dagen in orde zal zijn, dat mijn ex binnen drie dagen bij me terug zal komen, hij sprak de spreuk uit en verrassend genoeg was het op de tweede dag rond 16.00 uur. Mijn ex belde me, ik was zo verrast, ik beantwoordde het telefoontje en hij zei alleen maar dat hij zoveel spijt had van alles wat er gebeurde dat hij wilde dat ik bij hem terugkwam, dat hij zoveel van me houdt. Ik was zo blij en ging naar hem toe. Zo begonnen we weer gelukkig samen te leven. Sindsdien heb ik een belofte gedaan dat iedereen die ik ken die een relatieprobleem heeft, zo iemand zou helpen door hem of haar door te verwijzen naar de enige echte en machtige spreukmaker die me met mijn eigen probleem heeft geholpen. Zijn e-mail: {drogunduspellcaster@gmail.com} je kunt hem een ​​e-mail sturen als je zijn hulp nodig hebt in je relatie of een andere zaak.
      1) Liefdes spreuken
      2) Verloren liefdespreuken
      3) Stop echtscheidingsspreuken
      4) Huwelijksspreuken
      5) Zwangerschapsspreuk
      6) Breakup spreuken
      7) Death betovering
      8.) U wilt op uw kantoor promotie krijgen
      9) Wil je geliefde tevreden stellen
      10) Loterij
      Neem contact op met deze geweldige man als je een probleem hebt voor een duurzame oplossing
      via {drogunduspellcaster@gmail.com}

      Verwijderen