15 maart 2019

TomTom Go camper: navigeren op maat


Als iemand 'TomTom' zegt weten we onmiddellijk wat er wordt bedoeld: een navigatiesysteem. Waren de eerste systemen voor algemeen gebruik, steeds meer zien we navigatiesystemen voor specifieke voertuigen. Zo ben ik al jarenlang een gebruiker van een TomTom - zeker, er zijn ook andere merken - voor de motorfiets.

Motorfietsgebruik vergt een aantal specifieke eigenschappen. Waterdicht, bijvoorbeeld. En als het even kan tegen losse handjes beveiligd. Maar ook functioneel heeft de motorrijder aparte wensen. Routes kunnen up- en downloaden, en in een rit zoveel mogelijk bochten opnemen, bijvoorbeeld.
'Kampeer-TomTom'
Maar nu bekijken we dus een TomTom Go Camper, die anders dan de naam doet vermoeden ook geschikt is voor de caravanrijder. Je kunt namelijk bij het installeren vrij nauwkeurig de maten en gewichten van je kampeermiddel ingeven. Bij het uitstippelen zal de TomTom rekening houden met deze maten. En dus te smalle weggetjes of te lage tunneltjes vermijden. Hoop je. Of dat gebeurt mag ik van TomTom de komende paar maanden aan den lijve ondervinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten