27 februari 2017

FOTObespreking [2]

Regelmatig tref je hier een FOTObespreking aan. De spelregels staan in de zijkolom rechts, onderaan. Durf je het aan? Ik geef mijn mening ongezouten, maar altijd met een leerzame bedoeling. Leerzaam voor de inzender en tegelijk ook voor alle andere lezers.

Fotograaf: Steve McL. (Breda)

Camera: D7000
Software: Photoshop Lightroom 4.4
Datum foto: 16 februari 2017
Sluitertijd: 1/1600s
Programma: A [diafragmavoorkeuze]
Belichtingscompensatie: +2/3
Diafragma: f/7.1
ISO: 640
Brandpunt 35mm: 900 mm (!)
Meetmethode: multi-segment
Locatie: Bayerische Wald - Altschönau

Sneeuw, lynx, helling. Drie ingrediënten voor een bijzondere natuurfoto. En dat is het dan ook. Een lynx in de wintersneeuw. Niet in de vrije natuur, maar wel in een grote ruimte waar dit schuwe dier lang niet altijd zichtbaar is.
De foto wordt net gemaakt als de lynx de helling afloopt. De linkervoorpoot staat net mooi: benieuwd of de foto in de 'repeteerstand' is gemaakt of dat het gewoon één foto is.
Het dier is net het midden van de foto voorbij - gelukkig. Voor de compositie had het nog iets verder naar voren/beneden gemogen, wat mij betreft. Ietsje storend is de lichte tak, die uit de rug lijkt te komen.
Bij een schermvergroting tot 100% zie ik dat de foto is verscherpt - en misschien wel net iets te veel. Prima voor drukwerk, maar voor het beeldscherm mag het ietsje minder.
Het moment is goed gekozen: de kop mooi in de zon, de ogen open. Het lijkt af te sluipen op een prooi...
Een prachtige natuurfoto, alles bij elkaar. Met enkele kleine kanttekeningen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten