16 februari 2024

Uit het programma van de PVV [13]

In een serie wekelijkse blogberichtjes (vrijdagavond 21:30 uur) doe ik uit de doeken waar de PVV - de grootste politieke partij in de Tweede Kamer, onze volksvertegenwoordiging - voor staat. Althans, wat er in hun partijprogramma staat waarmee ze de verkiezingen van 2023 in zijn gegaan. Tegen het humaan behandelen van mensen die vluchten voor oorlog en geweld, tegen milieumaatregelen, tegen vrijheid van onderwijs, voor Rusland en tegen hulp aan Oekraïne, voor discriminatie en dus ook: programmapunten die indruisen tegen onze grondwet. Waarvan de eerste regels al in 1798 werden vastgelegd.


Vet gedrukt: de letterlijke tekst uit het PVV verkiezingsprogramma.

---

De Nederlandse grensbewaking wordt in ere hersteld.


Sinds de oprichting van de Europese Unie (EU) zijn de binnengrenzen tussen de meeste lidstaten open, wat betekent dat er normaal gesproken geen grenscontroles zijn. Dit wordt in het Schengenverdrag geregeld. Het herstellen van de Nederlandse grensbewaking zou strijdig zijn met de principes van de Schengenovereenkomst.

Er zijn momenten waarop lidstaten onder bepaalde omstandigheden tijdelijke grenscontroles mogen uitvoeren. Bijvoorbeeld in het geval van terroristische dreigingen, grote evenementen of ongecontroleerde migratie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten