14 oktober 2023

Herfstvakantie in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug van start

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug viert dit jaar zijn 20-jarige jubileum. Dit jaar wordt de vijfde Beleefweek op rij georganiseerd; een week vol herfstactiviteiten in het Nationaal Park. Reden genoeg dus voor een feestelijk opening op zaterdag 14 oktober bij het Herman van Veen Arts Center op Landgoed De Paltz in Soest. De Beleefweek vindt plaats tijdens de herfstvakantie en duurt nog tot en met 22 oktober.

De Beleefweek 
is een initiatief van Stichting Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug in samenwerking met IVN Natuureducatie en het Regionaal Bureau voor Toerisme. Tijdens de Beleefweek worden activiteiten georganiseerd door vele verschillende partners, verspreid over het gebied. Deze week vol activiteiten laat jong en oud ervaren hoe mooi én bijzonder de natuur en cultuur in het Nationaal Park is. Denk aan verschillende geoparkexcursies, bodemdiertjes zoeken, of een paddenstoelenwandeling. Voor een volledig overzicht van de Beleefweek, kijk op de website van het Nationaal Park .
‘Vier de herfst 
in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug’ is dit jaar het centrale thema van de Beleefweek. En feestelijk werd het afgelopen zaterdag zeker, toen de Beleefweek van start ging bij het Herman van Veen Arts Center in Soest. Ruim 25 kinderen en hun ouders werden hartelijk welkom geheten en de Beleefweek werd, onder het genot van een heerlijk gebakje, officieel geopend. De aanwezigen namen vervolgens deel aan de sprookjesoptocht en werden door juffrouw Merel meegenomen door het magische bos.

Het Herman van Veen 
Arts Center ligt in het hart van de Utrechtse Heuvelrug. Hier vind je ontelbare plantensoorten zoals de zeldzame dophei, zes soorten vleermuizen, er broeden opmerkelijk veel soorten vogels en er leven reeën- en vossen. Een perfecte omgeving dus voor de opening van de Beleefweek. “Graag delen we de prachtige omgeving van het Herman van Veen Arts Center met al onze bezoekers. Door kunst, cultuur en natuur met elkaar te verbinden, bereiken we nog meer mensen. De sprookjesoptocht is daarvan een goed voorbeeld; een optocht voor de allerkleinsten én voor volwassenen die zich nooit te groot voelen”, aldus Herman van Veen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten