07 april 2023

Mobiel leven: best aantrekkelijk

Klein   Vanaf 20 januari - dat zijn elf weken en 77 dagen - verblijven wij nu in onze buscamper, een Adria Twin van 640 cm lang. We reden intussen - naast onze eigen land natuurlijk - door België, Frankrijk, Spanje en Portugal. We bezochten steden, maar ook kennissen in Frankrijk en Portugal.
Het verblijf op die paar vierkante meters is tot nu toe uitstekend bevallen. Wat vooral opvalt is hoe weinig je maar nodig hebt om toch aangenaam en comfortabel te leven. In de supermarkten die we bezoeken is een mandje eigenlijk altijd voldoende om de boodschappen mee te nemen. Af en toe zoeken we een camping met een wasmachine en een droger. Verder staan we op allerlei soorten camperplaatsen en campers. Meestal betaald, een enkele keer gratis.

Potterhoeck   We kozen voor dit tijdelijke mobiele bestaan in afwachting van de oplevering van ons nieuwe appartement. Dat zou misschien eind juli klaar zijn, nee, augustus, nee september, het wordt oktober. Tot 15 oktober zijn dat nog 191 dagen, 27 weken ofwel iets meer dan een half jaar. Waarin we een week in Duizel zijn voor het verzorgen van een fotoworkshop, een paar weken in Kroatië en Italië voor werk en drie weken in het huis van dochter R. in Wouw. En dat alles in wat vast een mooie zomer wordt. Geen vuiltje aan de lucht dus.

Basis   De vraag dringt zich op: heb je eigenlijk wel een huis nodig? Nou, uiteindelijk toch wel, vind ik. Een plek om op terug te vallen. Waar ik aan een bureau met twee monitors erop kan werken. Douchen is thuis ook simpeler dan op campings, al dan niet met een muntje-dus-opschieten. Waar Bach, Beethoven e.v.a. weer uit mijn mooie Linn luidsprekers klinken. Misschien is er een enkele keer iets op tv dat ik kan kijken. Ja, een huis is wel fijn: voor permanent mobiel zou een flink grotere camper nodig zijn - en dat zou ook betekenen een extra rijbewijs halen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten