28 oktober 2022

Noorwegen door een Nederlandse bril

Thema   Voor een Nederlandse medewerker aan een Noors kampeerblad is het niet zo gek om een campertrip naar Noorwegen te maken. "Kun je niet eens een reportage maken over Noorwegen, maar dan door de ogen van een Nederlandse kampeerder?", vroeg de hoofdredacteur me toen wij hem in Oslo bezochten. Uiteindelijk mondde dit uit in een twaalf pagina's - met 51 foto's - omvattend thema-artikel in de zojuist verschenen Bobil og Caravan Magasinet. Hieronder de gehele reportage.

Model   Natuurlijk was Zij bij me, in Noorwegen. Af en toe treedt ze vrijwillig op als model. Zoals op de openingsspread.

Weer   Naar Noorwegen ga je niet per se voor het mooie weer. Maar veel te klagen hadden we niet. Ja, in Geiranger - zie hiernaast: cruiseschepen in het fjord - goot het. En de volgende dag omhoog kwamen we in meters sneeuw terecht. Geweldig toch?


Vriendelijk   Noren zijn ontzettend aardige mensen, door de bank genomen. Behulpzaam, rustig. Het verkeer is er al net zo rustig. Geen verkeershufters, geen inhaalvirus... heerlijk rijden daar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten