26 mei 2020

Wapenstok en pepperspray!

Pepperspray en wapenstok!

De parkeerwachter staat een bon uit te schrijven als de bestuurder naar zijn auto terugkeert. Er ontstaat een discussie. “Die paar minuten, wat maakt dat nou uit…”
De leraar vraagt de jongeman, die nooit van ophouden lijkt te weten, nu eindelijk eens zijn mond te houden. Dat gebeurt niet: de hardleerse puber moet de klas verlaten. De jongen wil dat niet en..
De kelner ziet enkele mensen van tafel gaan richting de uitgang zonder dat ze betaald hebben. Zij loopt snel in de richting van het viertal, gaat voor de uitgang staan en vraagt of ze nog ergens mee kan helpen. “Ga je snel opzij of anders…”
De krantenbezorger schrikt zich een ongeluk als een voordeur, waarin hij een krant wil stoppen, ineens opengaat. “Waar was je gisteren, toen is er geen krant hier bezorgd! Als dat nog een keer gebeurt dan…”
De gastvrouw in de concertzaal vraagt: “Mag ik uw kaartje even zien? Loopt u maar mee.” Nee, antwoordt de man bruut, ik wil dáár zitten.” Nee, uw kaartje geeft aan rij 24 stoel 16. “Niks mee te maken, ik ga zitten waar ik wil…”
Volgende week donderdag zijn er landelijke protestacties te verwachten. Parkeerwachters, leraren, kelners, krantenbezorgers en gastvrouwen  en -mannen slaan de handen ineen: zij willen een wapenstok en pepperspray. Om zichzelf te kunnen beschermen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten