29 april 2020

COVID-19: de wereldwijde verspreiding (?) en het einde van het intercontinentale toerisme

Vanmorgen staat dit kaartje in de New York Post.

Let wel: ook deze krant moet het doen met de cijfers die worden aangeleverd. Maar kijk nou eens: de cijfers lijken mij van geen kant te kloppen. Neem Oeganda: 79 gevallen. Botswana: 1 dode (niet op dit kaartje te zien: het origineel op de website is interactief). 
Nou verwacht ik niet dat er uit Botswana veel wintersporters naar Noord-Italië en Oostenrijk zijn geweest, maar toch.

Kansen
Hoe ellendig ook: corona biedt kansen. Dat idiote over-de-hele-wereld-vliegen moet maar eens wat minder. Vliegen binnen Europa kan ook héél wat minder: Brussel (..), Parijs, Londen, Berlijn en nog veel meer bestemmingen zijn prima met de trein bereikbaar. Of moeten zo snel beter bereikbaar worden. En: vliegtuigen moeten stiller en zuiniger worden.
Het streekproduct moet op een voetstuk worden geplaatst: dat voorkomt heel wat vervoer. Minder vlees eten: natuurlijk helpt dat enorm. Rijden op stroom: doen! Thuis werken? Dat gaat prima in veel gevallen, blijkt nu wel. Video-vergaderen? Het is zo'n stuk efficiënter dan heen en weer rijden. 

Zomervakantie?
Ik voorspel dat we dit hele jaar nog met tal van beperkingen in ons dagelijks bestaan zitten. Zomervakantie? Boek maar niets, maar niets is zeker. Wintersport? Wellicht, maar even niet in Ischl, Frankrijk of Noord-Italië. En een reis naar Marokko? Nou, zullen we het daar in 2023 nog eens over hebben?  Geen opmerkingen:

Een reactie posten