20 september 2018

Tiny house: wel klein...


Tijdens een reportage op het Isle of Wight (Engeland dus) verbleef ik twee nachten in een zogenaamd Tiny House. Een klein huisje, dat minimaal een beroep wil doen op de bronnen die onze aarde biedt. Er is een wateraansluiting, maar geen spoeltoilet: wel een composttoilet. Er is geen stroomaansluiting, maar er zijn zonnepanelen. Gasflessen leveren de energie voor warm water en koken. En voor alles geldt: maak er zo minimaal mogelijk gebruik van.



Mijn huisje was het kleinste van de drie Tiny Houses
op het Isle of Wight. Wat een leuk concept! 
Toen ik er was scheen de zon volop: met de USB-aansluitingen was de telefoon zo weer vol. De Chromebook heeft 230V nodig: die raakte dus wel leeg. Het composttoilet was even wennen: plas en poep worden gescheiden 'verwerkt' dus ook de heren dienen zittend te urineren. Na de grote boodschap kun je deze toedekken met zaagsel. Zodra het gaat ruiken kun je het toilet laten legen.

Best in te leven, maar dit huisje was net iets te klein: een slaapruimte waarin je niet kunt staan is wel wat primitief om permanent in te wonen. Ook het steile trapje er naar toe is over tien jaar geen pretje meer. En een tafel om aan te eten, die wil ik toch wel... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten