03 april 2018

Nieuwe cursus VU Breda rond BREDA PHOTO 2018

© Jan Nabuurs | Fotoclub Venlo

Voor de Volksuniversiteit Breda bereid ik een fotocursus voor 'liefhebbers' voor. Dit keer gaat het niet om de techniek, maar louter om de creativiteit. De foto's ervoor maak je met een camera of telefoon, net hoe het je uitkomt.
We gaan, op basis van het thema van BREDAPHOTO FESTIVAL (zie hieronder), fotoseries maken - en ook op een website publiceren. Een serie bestaat - voor deze cursus - uit ten minste drie en maximaal vijf foto's. Foto's vormen een serie als er een verband is, de beelden samen meer zijn dan de optelsom van de afzonderlijke beelden en er geen beeld gemist kan worden (..). Anders gezegd: het zijn foto's die bij elkaar passen, elkaar versterken en samen iets extra's bieden.© Jan Nabuurs | Fotoclub Venlo
Een serie kan zijn:
  • een beeldverhaal
  • een fotoroman (misschien wel met tekstballonnetjes)
  • een sequentie
  • een mini-documentaire
  • een reportage
  • of een fotocollage (samengesteld beeld)
Zoek op internet verder: er is heel veel informatie te vinden over fotoseries.

Thema
Het thema van BredaPhoto Festival 2018 is: To infinity and beyond. Vrij vertaald: tot de oneindigheid en verder. Onder deze titel onderzoekt de 8ste editie van BredaPhoto Festival wat de impact is van de almaar voortrazende wetenschap. Brengt die louter vooruitgang? Of openen we een doos van Pandora vol met nare verrassingen?
Beetje vaag, geef ik toe, maar het biedt daarom wel heel veel mogelijkheden...

Tijdens deze cursus komen we vijf keer op zaterdagmorgen van 10 - 12:30u bij elkaar - en tussendoor werken de deelnemers aan hun opdracht. De data zijn:
23 en 30 juni (voorbereiding 'serie', toelichting thema)
8 september (bezoek BredaPhoto)
6 en 20 oktober (idem en afsluiting / keuze beelden)

Tentoonstelling
We onderzoeken momenteel nog de mogelijkheid om van de uitverkoren series een tentoonstelling te maken. Op internet zullen de beste series in elk geval te zien zijn.

Wie vooraf een goed beeld van fotoseries wil krijgen bezoekt in het weekend van 10-13 mei aanstaande het Nederlands Fotomuseum. Daar hangen dan zo'n 40 zeer verschillende series van vrijetijdsfotografen. Deze tentoonstelling is samengesteld door Nicole Robbers, beeldredacteur bij o.a. NRC Handelsblad. Docent Willem D A Laros interviewde haar voor een artikel in het fotomagazine Focus (mei-nummer) en hij bezoekt op zaterdag 12 mei deze tentoonstelling. Hij begeleidt u die ochtend graag (kosten toegang exclusief, Museumjaarkaart geldig). Aanmelden hiervoor op info@willemlaros.nl o.v.v. zaterdag 12 mei en het aantal personen. Neem gerust vriend/partner/buurvrouw mee.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten