26 januari 2018

Leg alle avonturen vast met de FUJIFILM FinePix XP130

[Bron: Fuji]
Gorinchem, januari 2018 – In navolging op het succes van de FUJIFILM XP lijn, waarvan er al méér dan 5 miljoen stuks van zijn verkocht*, brengt FUJIFILM nu de FinePix XP130 op de markt. Een robuuste lichtgewicht camera die op vier punten extra is verstevigd en bovendien beschikt over de laatste Bluetooth® technologie om gemaakte foto's en video's nog eenvoudiger te kunnen delen.
De FinePix XP130 is een zeer stevige camera die tegen een stootje kan. Niet alleen is hij stofdicht en waterdicht tot 20 meter. Hij is ook valbestendig tot 1.75m*** . Vorst deert deze camera weinig. Zo kan hij eenvoudig gebruikt worden in de sneeuw of onder ijzige omstandigheden. De XP130 durft ieder avontuur aan en vraagt erom gebruikt te worden.
Naast de verstevigingen die deze camera zo robuust maken beschikt de FinePix XP130 over de laatste Bluetooth® technologie. Hierdoor kunnen de gemaakte afbeeldingen zeer eenvoudig direct draadloos op een smartphone of tablet worden geplaatst. Door het toepassen van deze technologie kunnen gemaakte beelden nu nog sneller worden gedeeld.
De XP130 is lekker klein en weegt slechts 207 gram**. Hij is uiteraard uitgerust met een FUJINON objectief, waardoor de unieke levendige kleuren van FUJIFILM nog meer tot hun recht komen. Een camera die beschikt over een uitstekende beeldkwaliteit en is uitgerust met een 16,4 Megapixel 'back illuminated' CMOS sensor. Zo is de XP130 geschikt om te gebruiken in vrijwel iedere situatie.
Belangrijkste kenmerken:
①  Robuust; Waterdicht tot 20m, valbestendig tot 1.75m, vriesbestendig tot -10o celcius en stofdicht.
De XP130 is ontwikkeld om te worden gebruikt tijdens diverse buitenactiviteiten. Zo is er bijvoorbeeld extra aandacht geschonken aan een goede grip, waardoor de camera bijzonder makkelijk is vast te houden en te bedienen. Tegelijkertijd is er rekening gehouden dat hij tegen een stootje kan en daardoor kent deze camera een dubbele vergrendeling voor wat betreft het batterijcompartiment. De XP130 voldoet aan de IP68*4 standaard voor water- en stofdichtheid. Zo hoeft niemand zich zorgen te maken als de camera in het water of op de grond valt.
Of, wanneer deze vies wordt door zand of modder. Zo is deze camera ook robuust genoeg om veilig te worden gebruikt in kinderhanden.
 *4 Waterdicht en stofbestendig conform het IEC (International Electrotechnical Commission).
②  Bluetooth® koppeling en draadloze LAN connectiviteit met smartphones en tablets*5 voor een eenvoudige en automatische foto overdracht en Instax Prints
De laatste Bluetooth® technologie kent een zeer laag energieverbruik en biedt de mogelijkheid om op een eenvoudige wijze foto's automatisch over te zenden naar een smartphone of tablet5. Door deze technologie toe te passen kan bovendien tijd- en informatie over de locatie aan de foto's worden gekoppeld. Om gebruik te kunnen maken van deze mogelijkheden dient de FUJIFILM Camera Remote app op de tablet of telefoon te worden geïnstalleerd. Aan het gebruik van deze app zijn géén kosten verbonden. Het printen van foto's via INSTAX Share of het delen van foto's was nog nooit zo eenvoudig.
*5 AndroidTM smartphone en tablets, iPhone / iPad
③  Een unieke kleurreproductie en uitstekende beeldkwaliteit door gebruik van een hoogwaardige sensor en objectief
De XP130 is uitgerust met een 16.4 Megapixel 'Back Illuminated' CMOS sensor en een FUJINON objectief dat beschikt over een 5x optische zoom die begint vanaf 28mm*6 groothoek. Deze optische zoom kan worden uitgebreid met een digitale zoom van maar liefst 10x door gebruik te maken van FUJIFILM's 'Intelligent Digital Zoom technology'. De kleurenfoto's die deze camera maakt zal velen versteld doen staan. De unieke kleuren die u alleen van FUJIFILM kent. De camera is bovendien uitgerust met een optisch stabilisatie systeem waardoor u zeer scherpe foto's kunt maken zonder bang te hoeven zijn voor bewegingsonscherpte. U kunt zelfs foto's maken in de schemer.
*6 equivalent 35mm
④  Compact en een lichtgewicht ontwerp geschikt voor een groot aantal buiten activiteiten inclusief een groot 3.0 inch LCD scherm met maar liefst 920K dots
De XP130 is uitgevoerd met een hoogwaardig en groot 3.0-inch LCD scherm dat beschikt over maar liefst 920K dots. Dat is uniek voor zo'n compacte en lichte camera. Want met zijn gewicht van slechts 207 gram kun je rustig spreken over een zeer lichtgewicht ontwerp. Het LCD scherm kent een goede lichtreflecterende laag waardoor u uitstekend onder zeer heldere lichtomstandigheden toch goed de foto's kunt controleren op belichting en compositie. Ondanks zijn kleine afmeting zijn de knoppen op deze camera goed en eenvoudig te bedienen, zelfs wanneer u handschoenen draagt. Handig voor wanneer u deze camera bijvoorbeeld wilt gaan gebruiken in de sneeuw. Andere ergonomische slimmigheden zijn te vinden in de uitsparing voor de vingers, waardoor u met de XP130 eenvoudig uit de hand kunt fotograferen.
⑤  Veelzijdige mogelijkheden voor een verbeterde fotografie ervaring
Nog niet eerder op deze camera's te vinden is de nieuwe elektronische waterpasfunctie die aan de XP130 is toegevoegd. Zo kunt u altijd een rechte horizon krijgen tijdens het maken van opnames van landschappen of de zonsondergang. Met behulp van de functie 'oog detectie', is het maken van portretfoto's nog nooit zo eenvoudig geweest omdat de camera zelf automatisch zal scherpstellen op de ogen van de geportretteerde.
De XP130 kent verder nog een aantal andere unieke mogelijkheden zoals de functie 'Cinemagraph', waarbij een stilstaande foto toch bewegende elementen kan bevatten. Verder kunnen er met deze camera time-lapse opnames worden gemaakt waarbij een reeks foto's automatisch worden omgezet in een kleine filmopname. Daarnaast kunnen er tot wel 10 opnames per seconde met deze camera worden gemaakt. Ook videofuncties ontbreken uiteraard niet want met deze camera is het mogelijk om 1080P HD opnames te maken tot 60 beelden per seconde.
* Vanaf 24 januari 2018
** inclusief batterij en geheugenkaart
*** Conform de MIL Standaard 810F Methode5 16.5 valbestendigheid van de "MIL standaard", een standaard waarin de duurzaamheid wordt bepaald voor Amerikaanse defensiedoeleinden uitgevoerd door het 'United States Department of Defense'.
Prijs en beschikbaarheid FinePix130
Adviesprijs, € 219
Beschikbaar: februari 2018

Evernote helpt je om alles te onthouden en moeiteloos te ordenen. Download Evernote.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten