Fotowandeling Tiengemeten 28 september 2024

We beginnen onze fotowandeling
in het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten
Op zaterdag 28 september 2024* kunnen fotoliefhebbers een dag wandelen op het eiland Tiengemeten onder leiding van reis- en landschapsfotograaf Willem Laros. Onderweg vertelt hij over het eiland en de bewoners (mens en dier). Verder laat hij zien hoe je het landschap en de natuur fotografeert. Je krijgt een aantal foto-opdrachten mee die later digitaal worden besproken. Vragen over je camera? Stel ze en grote kans dat je een antwoord krijgt.

Informatie en aanmelden bij volksuniversiteit Breda: hier

De veerboot brengt de deelnemers
naar het natuureiland
Tiengemeten is een voor ons land uniek open, ruig natuureiland op tien minuten varen van het vaste land. Het is eigendom van Natuurmonumenten. Na aankomst even terug voor spullen die nog in de auto liggen kan niet: de pont vaart één keer per uur heen en meteen weer terug. Een winkel vind je niet op Tiengemeten. Je gaat er echt (een dag) helemaal tussenuit! Wat moet je vooraf weten over het eiland en wat neem je mee naar Tiengemeten?
 
Wind

Op Tiengemeten waait het haast altijd. Sowieso is ‘het weer’ hier altijd goed voelbaar. Dus de juiste (warme) kleding aan of mee is van belang. Stevige schoenen zijn prettig en als de zon schijnt is een pet een goed idee. In een natte periode zijn stevige, waterdichte schoenen aan te raden. In totaal lopen we ongeveer tien kilometer tussen 10:15 en 16:15 uur (met lunchpauze). 
Meedoen met de fotowandeling kan met elk type camera, al heb je er het meeste aan met een spiegelreflex- of systeemcamera. Of een compactcamera met voldoende instelmogelijkheden. Ideale brandpunten: tussen 20 en 200 mm. Maar met alleen een 35 of 50 mm kom je ook heel ver. Zorg voor een opgeladen accu. Of misschien wel twee.
Programma

Het programma ziet er in grote lijnen als volgt uit.

09:45 uur Verzamelen bij kassa Natuurmonumenten
10:00 uur Vertrek veerboot naar eiland
10:15 uur Aankomst op Tiengemeten
Welkom – toelichting – uitreiking opdrachten
12:45 uur Lunch
13:30 uur Vervolg wandeling
16:15 uur Vertrek veerboot naar vasteland

Kosten

Veerboot volwassenen (en kinderen vanaf 13 jaar): niet-leden € 6,00 leden € 4,00**

Lunch – voor eigen rekening (of zelf meenemen).

*De fotowandeling gaat door bij ten minste vier deelnemers.
**Ledenpas Natuurmonumenten meenemenParkeerplaats veerdienst Tiengemeten
Nieuwendijk 1, 3284 BE Zuid-Beijerland (ZH)


Geen opmerkingen: