02 oktober 2018

Elektrisch fietsen: in de bergen is dat geweldig

Een elektrische vouwfiets: in het recent verschenen magazine CamperVaria schreef ik al over de Nederlandse ontwikkeling Lacros, maar toen had ik er nog niet op gereden. Nu intussen wel: heen en weer vanaf de camping aan de Rijn naar de beurs in Düsseldorf en in het Zillertal. En de conclusie is: geweldig!

Voor ons Nederlanders is fietsen in de bergen sowieso ongewoon. En vooral: zwaar, zeker bij de temperaturen van de afgelopen zomer. In Oostenrijk de fiets 'uitgevouwen', de accu opgeladen en rijden maar. Overigens zie je hier weinig anders dan elektrische fietsen: gewone en vooral ook veel mountainbikes met accu.

De accuduur is natuurlijk afhankelijk van het parcours en de mate waarin je zelf inspanningen levert. Maar een ritje van ruim 50 km door het Zillertal, met hoogteverschillen, was geen enkel probleem: slechts één streepje 'ontladen' was de accu.
De zit op de fiets is prima, zadel en stuur zijn gemakkelijk verstelbaar. Het in- en uitvouwen vergt enige oefening maar verloopt dan gemakkelijk. De accu zit onder de bagagedrager. De fiets heeft een derailleur, de 'motor' heeft vijf standen van ondersteuning. En kan natuurlijk ook helemaal uit staan.
Mijn conclusie: een prachtfiets. Voor ongeveer 1200 euro te koop. Meer informatie: www.lacros.eu.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten