Workshop natuurfotografie [D]

De wolf is één van de 'hoogtepunten'
tijdens deze workshop natuurfotografie
Met een groep van maximaal acht personen gaan we drie volle dagen fotograferen in het Bayerische Wald. We vinden hier de lynx, de Europese wilde kat, de wolf, diverse (roof)vogels, de bruine beer, de otter, het przewalskipaard en nog enkele diersoorten. In gevangenschap uiteraard, maar wel in zulke grote verblijven dat het lang niet altijd zeker is dat je alles te zien krijgt. Een uitstekende plek kortom om je (verder) te bekwamen in de natuurfotografie. Een objectief van ten minste 300 mm en een statief zijn onmisbaar om op deze locatie geslaagde foto's te kunnen maken.

We verblijven in een eenvoudig doch keurig pension (overnachting en ontbijt, lunchpakket mee), dat vrijwel grenst aan het gebied waar we twee van de drie dagen fotograferen. Voor het diner kunnen we in de onmiddellijke omgeving terecht in twee uitstekende restaurants. De derde dag gaan we op onderzoek uit in een vergelijkbaar gebied op ongeveer drie kwartier rijden van ons pension.

Op pad naar een ander
deel van het park
Tijdens deze workshop komen vrijwel alle technische en (vooral) creatieve aspecten van de natuurfotografie aan de orde. Het (juiste) gebruik van teleobjectieven, instellingen van de camera (ISO, programmakeuze), lichtmeten, compositie, nabewerken (introductie in Lightroom) en nog veel meer.
Na terugkomst wordt er een digitaal album aangemaakt waar alleen de deelnemers aan de workshop toegang toe hebben. De foto's die hierop door de deelnemers worden geplaatst zullen door mij worden voorzien van op- en aanmerkingen.

Ook vogels komen we tegen
Workshop
Winter in het Bayerische Wald
Van woensdag 14 t/m zondag 18 februari 2018
[max. 9 deelnemers]

Prijs
De totaalprijs per persoon bedraagt € 325,- (op basis van 4 overnachtingen in éénpersoonskamer met douche en toilet, 4x ontbijt, 3x lunchpakketje). Exclusief diners (gemiddeld € 11,- per hoofdgerecht).
Wie vanuit Roosendaal mee wil rijden* betaalt € 50,- extra aan brandstofkosten.

De wolven worden bijgevoerd
Inclusief verder: drie dagen ondersteuning en vraagbaak bij fotograferen, bespreking foto's, aanmaken digitaal fotoalbum, introductie Lightroom.

Aanmelden
Het maximum aantal deelnemers is 8, de workshop gaat door bij ten minste 4 deelnemers.
Stuur een e-mail naar willem.laros@gmail.com met daarin:
naam + woonplaats + Herfst 2017 of Winter 2018.
De aanmelding is definitief na ontvangst van een aanbetaling van € 100,- op NL17 INGB 0002493099 t.n.v. Laros Tekst&Concept, Roosendaal.
Als de reis niet doorgaat bij te weinig inschrijvingen ontvang je dit bedrag in z'n geheel terug.
De lynx: een ander hoogtepunt - maar lang niet altijd zichtbaar

[De foto's hierbij zijn gemaakt in februari 2017.]

Denk - zeker in de winter - aan:

  • stevige schoenen
  • warme (onder)kleding
  • handschoenen
  • muts
  • thermosfles
  • reserve accu camera
* Citroën Jumpy dubbele cabine - voldoende bagageruimte

Ook 'lange sluitertijden' gaan we oefenen
De Europese wilde kat
Een prachtig gebied, goed onderhouden en toch gratis toegankelijk