Workshop Urban fotografie / Ruhrgebied

Het Ruhrgebied in Duitsland was voorheen 'de motor' van Duitsland. Staalindustrie, kolenmijnen, hoogovens, fabrieken. Maar ook: twijfelachtige arbeidsomstandigheden, stank en vervuiling.


Intussen is het Ruhrgebied gelukkig onherkenbaar veranderd. De kolenmijnen, hoogovens en fabrieken zijn gesloten, maar de resten van de 'industriële revolutie' zijn voor een aanzienlijk deel bewaard gebleven. Als een bewuste keuze, om geen breuk met het verleden te creëren. In 2010 was het gebied overigens Culturele hoofdstad van Europa.


Dat je in dat industriële erfgoed geweldig kunt fotograferen hoef ik hier amper toe te lichten. Wie twijfelt kijkt op de beelden die ik in een weekend in april van dit jaar maakte. Die staan hier.


Voor de liefhebbers van dit soort fotografie (ook wel: urban fotografie genoemd) organiseer ik in het najaar (oktober/november) een workshop. We verblijven twee nachten in een hotel en fotograferen vrijdagmiddag, zaterdag en zondagmorgen.

Informatie


Datum: vrijdag 20 t/m zondag 22 oktober 2017 Max. aantal deelnemers: 4.
De kosten van deze bijzondere fotoworkshop bedragen € 325,-. Dat is inclusief twee hotelovernachtingen (eigen kamer) met ontbijt en diner op vrijdag en zaterdag, exclusief lunches, drankjes en toegangsprijzen (€ 4,-). Meerijden vanuit Roosendaal (of opstappen tussen Roosendaal - Eindhoven - Venlo) is tegen een kilometervergoeding mogelijk.
Interesse? Stuur vrijblijvend een mail naar willem.laros@gmail.com met naam en adres o.v.v. Ruhrgebied 2017.