Thematisch | CRE456 | 2017

CRE 456 | Thematisch fotograferen 2017 - 2018

Na het volgen van de Basiscursus fotografie en/of Creatief fotograferen krijgen we vaak de vraag: wat nu? Voor die liefhebbers is de cursus Thematisch fotograferen ontwikkeld. Zes bijeenkomsten op locatie met steeds ongeveer twee maanden ertussen, en zelf in de tussenliggende periode verder aan de slag met het thema. Op de momenten en de locaties die je het beste uitkomen.
Tijdens de bijeenkomsten geef ik een toelichting op het thema, daarna gaan we direct met de camera aan de slag.

Voor Thematisch fotograferen maak ik een (niet openbaar) webalbum aan in Google Foto's, waarop de deelnemers foto’s kunnen plaatsen. Op het webalbum kunnen alle deelnemers en ik commentaar leveren op alle ingestuurde foto’s. Zo ontstaat er een wisselwerking, discussie. Met als bijkomend doel: goed naar foto’s (leren) kijken.

Vijf bijeenkomsten
Start: steeds 10.00 uur, tenzij anders vermeld of afgesproken.

Bijeenkomst EEN
Zaterdag 4 november natuur en landschap

LET OP: aanvang 13:15u

Het Smokkelaartje, Goudbergseweg 8, 4856AD Strijbeek.
Op de parkeerplaats vinden we elkaar (ik rijd in
een grijze bestelbus). Na afloop trakteer ik op koffie/thee als goedmakertje voor gewijzigde datum en tijdstip van deze eerste bijeenkomt.

Verslag

Fijn dat jullie er allemaal waren - ondanks het gewijzigde tijdstip. Mijn foto's staan sinds zaterdagavond in ons album. Balen dat het zo begon te regenen - na een stralende ochtend.
Kan intussen meedelen dat het bezoek aan het Fotomuseum met een rondleiding door een deskundige gids definitief doorgaat. Gaf je je al op dan staat dat genoteerd, nieuwe aanmeldingen kunnen de hele week nog worden gedaan (mail) tot een maximum van 15 personen. Ook een introducé is welkom (mits aangemeld).

Bijeenkomst TWEE
Zaterdag 16 december: straatfotografie/architectuur/cultuur
Binnenstad Breda. We verzamelen om 10:00 uur bij de ingang van de Grote kerk.
Breda heeft de leukste binnenstad van Nederland, bleek onlangs bij de tweejaarlijkse verkiezing. En daarvoor zijn foto's nodig in een brochure die de meest essentiële kenmerken illustreren. Daarom zocht ik het juryrapport op en ik citeer:

"Breda heeft het allemaal; culturele historie, monumentale panden en moderne nieuwbouw. De binnenstad kent een mooie mix van deze drie componenten. Horeca,
foodservice, cultuur en de historische kwaliteit wisselen elkaar moeiteloos af. Doordat de stad zo veelzijdig is, spreekt de stad een grote doelgroep aan. Deze veelzijdigheid komt ook terug in het beleid op mobiliteit in de binnenstad. Vrijwel alle denkbare vormen van
mobiliteit zijn terug te vinden in de binnenstad van Breda en dit bleek ook wel uit de tour die de jury maakte. Vanaf het nieuwe, multifunctionele station ligt het centrum binnen handbereik, zowel met het openbaar vervoer als met de fiets of te voet. 

Het vetgedrukte is van mij: dat zijn de onderwerpen die in de (door mij verzonnen) brochure dus aan de orde moeten komen.

Ik stel voor dat we gaan proberen een serie van vijf foto's te maken waarin we de binnenstad van Breda, als beschreven in het juryrapport, 'vangen'.

Even wat 'inlezen' over straatfotografie: hier. Architectuurfotografie: hier.
Overigens: er is geen onderwerp in de fotografie of je kunt er tientallen interessante websites over vinden!

Bijeenkomst DRIE - afgelast door ziekte
Zaterdag 24 februari 2018
Ik denk aan Vliegend museum Seppe. Tenzij er sneeuw ligt - dan gaan we naar buiten uiteraard. Museum Seppe op 4/11/17 benaderd of dit mogelijk is en wat de kosten zijn.
Nog geen reactie (14/12/17).
Kreeg intussen wel een reactie - en ze vragen er nu een serieus bedrag voor. Dat begrijp ik, maar ik zie er daarom nu wel vanaf.

Bijeenkomst DRIE 
Zaterdag 21 april 2018
Voorjaar! Ik denk aan heerlijke natuurfotografie in de Pannenhoef. Macro, landschap, dieren wellicht, maar we kunnen hier ook portretten maken (van elkaar). Met reflectiescherm, externe flitser misschien wel...
We spreken deze zaterdagmorgen om 10:00 uur af op parkeerplaats De Bak aan de Ettensebaan. Zie kaartje hiernaast.

Bijeenkomst VIER
Zaterdag 16 juni 2018
Datum onder voorbehoud - zit in die tijd met opdrachten in het buitenland en weet nog niet precies hoe lang en waar.

Bijeenkomst VIJF
Datum nog te bepalen
Zullen we als afsluiting een hele (mooie) fotodag organiseren? Dan gaan we naar het Natuureiland Tiengemeten. Met de veerboot om 10:00 uur naar het eiland (van Natuurmonumenten) en daar aan de slag. We wandelen naar de Herberg en daar lunchen we.
Via een andere route lopen we weer terug naar de veerboot. Er zijn kosten voor de veerboot (€ 6) en de luxe lunch (€ 16). De veerboot vertrekt vanuit Nieuwendijk (Zuid-Beijerland) en mijn voorstel is de boot terug van 16:10 of 17:10 uur te nemen.
Onderwerpen: veerboot, natuur, bermen, boerderijen, herberg, paarden en runderen, zeilboten...
---

Geen opmerkingen:

Een reactie posten